Dit is waarom elektrische machines de toekomst zijn.

 

Er zijn al steden waar je niet meer in mag met je huidige machines. De arbo wetgeving en de regelgeving omtrent emissie en milieu worden steeds strenger. Opdrachten gaan aan je neus voorbij. Waar gaat dit naartoe? Maar vooral, hoe speel ik hier als machinegebruiker op in? 

De hybride variant van graafmachines kennen we al langer. Sinds enige tijd zit ook de ontwikkeling van de volledig elektrische machine in de lift. Met  de kennis en ontwikkeling van nu hebben deze milieu vriendelijke machines enkele zeer voordelige voordelen. Verhoeven bouwde op aanvraag van Daly Plastics een Takeuchi TB250 om tot volledig elektrische machine met extra voordelen:

  • ŸDe elektrische Takeuchi is net zo krachtig als de diesel variant, geen verlies van hydraulisch vermogen.

  • De kosten per draaiuur zijn lager doordat hij op elektriciteit draait.

  • ŸDe onderhoudskosten zijn lager.

  • ŸDe onderhoudsinterval is langer.

  • ŸDe machine heeft een CO2 emissie van 0%.

  • De machine produceert bijna geen geluid.

  •  ŸDoordat de machine volledig elektrisch is kan hij op zijn plaats blijven en hoeft niet te worden getankt.

Button

Peter Daalder van Daly plastics is de eigenaar van deze volledig elektrische TB250E. In zijn bedrijf moet een machine 24/7 kunnen draaien, “er kan hier uitsluitend met top producten gewerkt worden waar ik volledig op kan vertrouwen. Elke minuut dat een machine stil staat kost hier geld, dat kan geen enkel bedrijf zich veroorloven.”

Bijzonder aan de TB250E is dat de motor volledig uit de machine is gehaald, hiervoor is een elektromotor op krachtstroom teruggeplaatst waardoor de machine volledig elektrisch draait.  Volgens Daalder gaan we dit in ieder geval in de recycling branche steeds meer tegenkomen “de gehele branche gaat rekening houden met het milieu en de wet- en regelgeving.” Met name van verhuurders krijgt Verhoeven steeds meer bijzondere vragen binnen voor volledige ombouwing tot elektrisch.

Daly Plastics heeft zich laten inspireren voor deze Takeuchi door hun specialist in machine onderhoud Jur Soetendaal VOF.  “Jur weet wat kwaliteit is dus daar vertouwen wij blind op” aldus Peter Daalder. Jur Soetendaal:  “Ik kom al jaren bij Verhoeven voor Takeuchi graafmachines en had er alle vertrouwen in dat Verhoeven de kennis en kunde in huis heeft om machines volledig om te bouwen, zo ook deze volledig elektrische 5-tonner”.  

Bekijk hier de beelden van de TB250E.  

TB250E bekijken op youtube