Eén blokje: de oplossing voor loszittende onderschroefmessen

Is het de tijd om uw huidige onderschroefmessen te draaien of dient er een nieuw setje te worden gemonteerd?

Het preventief lassen van één blokje voorkomt dat de gaten van uw moedermes ovaal uit kunnen gaan slijten. Het ovaal doen slijten van de gaten in het moedermes zorgt ervoor dat de onderschroefmessen altijd los komen te zitten in hun boutgaten. Het vastdraaien van mesbouten is op dat moment niet meer voldoende.

De tip die het voorkomt

Zijdelingse belasting op bouten kun je voorkomen door op het onderschroefmes een extra zekering te voorzien tegen verschuiving. Dus een klein blokje staal of een kort stukje strip tegen het moedermes aan, op het onderschroefmes lassen.

Doe je dit ter hoogte van de zijschotten en aan de binnenzijde met een maximale dikte van het moedermes, dan zit dat blokje bijna nooit in de weg of blijft er geen materiaal achter hangen.

 

onderschroefmes grijper blokje   onderschroefmes grijper blokje

 

Wil je dan toch rijplaten kunnen grijpen of zit het blokje nét daar in de weg?

Plaats deze dan aan de achterzijde van het onderschroefmes op de schaal. In deze positie komt er op het blokje wel meer zijdelingse belasting. Regelmatige controle is dan aan te bevelen. Nieuwe grijpers van VemaTec zijn van deze zekering voorzien, de uwe niet? Las deze er vandaag nog op!

 

onderschroefmes grijper blokje

 

 

 

bakreparatie-verhoeven-1