Esco™ Ultralok: extreem blokkerend, eenvoudig wisselen!

In mijn vorige blog schreef ik over slijtmaterialen en de daarbij behorende baktanden. Baktanden zijn te gebruiken om de indringing in materialen zoals asfalt, puin en gesteente te vergemakkelijken.  Het laatst ontwikkelde tand- en adapter systeem van ons importeurschap Esco™ heet ‘Ultralok’. De kwaliteit van de Ultralok baktanden is door menig gebruiker als degelijkste op de markt bevonden. Leverbaarheid en kwaliteit aan een correcte prijs zijn de voornaamste producteigenschappen. Maar er is nog een voordeel aan dit unieke tandtype: je kunt de tanden zeer gemakkelijk wisselen zonder hamer.

Het alom gekende J-systeem van Caterpillar zorgt vaker voor problemen. Dit systeem moet door middel van een borgingpen door de adapter en tand uit geslagen worden. Zeker wanneer de adapters iets te dicht bij elkaar gemonteerd zijn, ervaar je de ergernis die met het systeem gepaard gaat. Je haalt je handen open of je krijgt de eerste slag niet hard genoeg uitgevoerd die de pen nodig heeft om uit de borgingring te ontgrendelen. Het Ultralok systeem van Esco bewijst dat het ook anders kan…

Hamerloos wisselen in 5 stappen

Uitgevoerd in 2 minuten, zelfs door een vertegenwoordiger.

Stap 1: reinig de tand en de borgingspie

Vuil infiltreert tussen de adapter en de tand tijdens de werkzaamheden, alsook in de borging. Zorg ervoor dat je met een schroevendraaier of hulpstuk makkelijk achter de ribben van de Ultralok borging kan geraken. Ook tussen 2 groeven van de ribben dien je even het vuil weg te schrapen om je schroevendraaier goed in deze groef te kunnen steken.

Esco Ultralok         Esco Ultralok

 

Stap 2: ontgrendel de borging

De spie vormige borging van de Ultralok tand heeft een 3 ribs zekering die ervoor zorgt dat de tand als ook de borgingspie op zijn plaats blijft tijdens de werkzaamheden. Deze 3 ribben dienen in 2 of 3 ombuigingen met een schroevendraaier of hulpstuk uit de adapter gedraaid te worden tot de 3 ribben zichtbaar zijn.

Esco Ultralok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3: wring de tand los

Tussen de adapter rug en de achterzijde van de tandpunt kan men daarna de tand gemakkelijk los wringen en vervolgens schuift u de tand van de adapterneus af.

Esco Ultralok           Esco Ultralok

 

Stap 4: reinig de adapterneus

Het reinigen van de adapterneus lijkt misschien niet nodig maar is wel een belangrijke stap. Wanneer een restant vuil op de adapterneus achter blijft zal dit ervoor zorgen dat het functionele deel van de adapterneus niet de juiste krachtverdeling kan opnemen wanneer de tand belast wordt.

Beschouw het als een schoen aan de binnenzijde van de tand. De passing is juist zoals de adapterneus gemaakt. Een steentje in je schoen loopt ook niet lekker.

Esco Ultralok          Esco Ultralok

 

Stap 5: plaats de nieuwe tand

De nieuwe tand laat zich vrij makkelijk over de gereinigde adapterneus glijden. En met 1 ‘click’ borgt u de spievormige borging terug in de uitsparing in de adapter. Click.. and you’re back in business!

Esco Ultralok    Esco Ultralok    Esco Ultralok

 

ESCO™ Ultralok ombouw actie, adapters voor €1,-

Ben je overtuigd van de kwaliteit van dit gebruiksvriendelijke product? Laat jouw bak dan bij ons ombouwen! Momenteel loopt er tot het einde van 2019 een actie bij onze leverancier Esco™ aangaande de Ultralok tandsystemen. De Esco™ Cup Campagne. Deze campagne houdt in dat je Esco™ Ultralok adapters kunt kopen voor €1,- mits jouw graafmachinebak is uitgevoerd met een mes van minimaal 45mm dikte

Om de ombouw van bakken te promoten en de kostendrempel te verlagen bieden wij ook de adapters voor €1,- aan, wanneer je ervoor kiest om je huidige tandsysteem om te bouwen naar Ultralok.

Ombouwen, maar geen tijd?

De werkplaats van Verhoeven is zeer bekend met het ombouwen van graaf-, wiellader en draglinebakken naar het Ultralok systeem. Het laten ombouwen van een bak naar Esco™ Ultralok in onze werkplaats houdt het volgende in:

  • Het moedermes vervangen
  • De zijschotten gedeeltelijk vervangen en perfect aansluiten op het nieuw moedermes
  • De adapters en eventuele hoekadapters voorzien op het moedermes en in de zijschotten
  • De tanden opzetten die het best passen bij de uit te voeren werkzaamheden

 

Esco Ultralok                               Esco Ultralok

 

Tip! De arbeidsintensiteit en arbeidsduur die gepaard gaan met het verwijderen van adapters van een “nog goed” moedermes zijn vrij hoog. Je maakt een slimme keuze als je het moedermes in deze situatie ook vervangt. Hierop kan je direct, zonder veel moeite, de nieuwe adapters lassen.

Ultralok tanden van Esco™ zijn dus eenvoudig en veilig te wisselen. Dit reduceert de stilstand van de machine enorm. Samen met de veelbelovende graafprestaties en de adapter actie is dit wellicht het juiste moment om die ene verroeste bak toch nog een extra leven te gunnen. Voor advies en tandkeuze komen wij graag bij je langs. Wij maken een gepaste aanbieding met daarin de actieprijzen van de Cup Campagne en een aantrekkelijk tarief voor de uit te voeren werkzaamheden.

baktandenGele Schäffer