G. Molenaar Machineverhuur kiest voor nieuwe Takeuchi TB216

G. Molenaar uit Monnickendam heeft onlangs bij Verhoeven Grondverzetmachines in Zeewolde zijn nieuwe Takeuchi TB216 in ontvangst genomen. De machine is voorzien van slangbreukbeveiliging op de hef- en armcilinder,  drukloze retour ten behoeve van de sloophamer en Led verlichting op de giek en cabine. Daarnaast is de machine uitgerust met overdruk voor het werken in vervuilde grond.

“Ik werk nu zeven jaar met dit overdruk systeem op de machine. Dit wordt steeds meer gevraagd door mijn opdrachtgevers. Dit is mijn eerste Takeuchi. Hiervoor heb ik jaren een ander merk gehad maar Takeuchi steekt er echt bovenuit qua afwerking en de werking van de machine. Over alles is nagedacht en de machine draait perfect. Niet gek dat Verhoeven echt staat achter wat ze verkopen. De Takeuchi is netjes afgeleverd en wordt tijdens de eerste onderhoudsbeurt na vijftig uren zorgvuldig gecontroleerd”, aldus G. Molenaar.

Verder is de machine uitgerust met verschillende soorten sleuvenbakken, een puinriek en een knijperbak om sleuven te graven (inclusief stoepbanden klem). “Hiernaast heb ik er nog een sloophamer bij voor sloopwerkzaamheden. Mijn werkgebied is hoofdzakelijk Noord-Holland en een klein stukje van Zuid-Holland. Mijn opdrachtgevers zijn onder meer: nutsbedrijven, hoveniers en bouwbedrijven.”

De 1,8-tons machines beschikt over Servo-filtering welke standaard is gemonteerd op de zwaardere machines van Takeuchi en heeft daarnaast een vasthoudfunctie op het dozerblad.