Gebr. Verhoeven Velddriel content met Takeuchi TB290

Bij Gebr. Verhoeven in Velddriel heeft Verhoeven Grondverzetmachines B.V. een nieuwe Takeuchi TB290 afgeleverd.

De kenmerkende rood-witte kleurstelling van Gebr. Verhoeven is voor het eerst te zien op een Takeuchi en daarmee zijn beide Verhoeven bedrijven zeer content.

Frank en Eric Verhoeven vertellen over het bedrijf: “Ons bedrijf vindt zijn oorsprong in 1922, toen wijlen opa F.X. Verhoeven een eenmanszaak startte. Vanaf 1957 heeft hij samen met wijlen ons vader Adriaan Verhoeven het bedrijf voortgezet als een vennootschap onder firma. De werkzaamheden bestonden destijds uit de handel in fourages en andere landbouwproducten en het in loon uitvoeren van landbouwwerkzaamheden.
In 1960 is Paul Verhoeven tot de v.o.f. toegetreden, waarna opa F.X. Verhoeven op 1964 is uitgetreden. In 1970 zijn de werkzaamheden uitgebreid met de huidige werkzaamheden. Sinds 1972 staat er op de inschrijving van de Kamer van Koophandel dan ook; het aannemen en onderaannemen van werken op het gebied van de grond-, water- en wegenbouw en het aanleggen en inzaaien van beplantingen en grasvlakten. Sinds 1970 zijn de hoofdwerkzaamheden dan ook het aanneemwerk en de verhuur van machines. 
Van de huidige eigenaren is Eric in 1987 en Frank in 1990 in loondienst gekomen. Nadat vader in 1996 is overleden worden Eric en Frank de nieuwe vennoten samen met Paul Verhoeven. Vanaf januari 2007 is Paul Verhoeven uit de v.o.f. gestapt en zetten Eric en Frank met vier vaste medewerkers en enkele z.z.p-ers de werkzaamheden voort.”

Vertegenwoordiger bij Verhoeven B.V., Gerald Verweij verteld; “Al enige tijd geleden ontmoette ik voor het eerst de gebroeders Verhoeven uit Velddriel. Op verschillende gelegenheden spraken wij elkaar en werd er vanaf beide kanten de deur op een kier gezet om misschien ooit eens zaken te doen. Toen de daadwerkelijke aanvraag kwam om een offerte te maken voor een Takeuchi TB290 wist ik al dat de machine zeer compleet uitgevoerd moest worden en er weer mooie uitdagingen lagen voor de monteurs in Maarheeze. Door de collega’s in Maarheeze is de machine o.a. voorzien van een Powertilt kantelkop, alle hydraulische functies, extra LED werkverlichting, opstaprooster, regenkap, gereedschapkist op bovenwagen, extra contragewicht, VemaTEC snelwissel, bakkenset, palletlepel set en sorteergrijper.
De kenmerkende rood-witte kleuren van Gebr. Verhoeven Velddriel zijn aangebracht door Marlomar uit Son en Breugel en het Lincoln automatisch vetsmeersysteem is opgebouwd door JDK Global.

Standaard is de Takeuchi TB290 al voorzien van climate control, fuel economy mode, sloop-sorteerfunctie, drukloze retour, brandstofvulpomp, slangbreukbeveiliging, automatische trackspanners voor de shortpitch rubbertracks en hydrauliek pompen volgens het zogenoemde ‘load-sensing’ principe.

De Gebr. Verhoeven tot slot: 

“Met deze machine zullen wij zeer veel verschillende werkzaamheden verrichten voor diverse opdrachtgevers vandaar dat de machine zo compleet is uitgevoerd.
Naast de goede eigenschappen van de machine, zoals de ruime cabine en heerlijke bediening zijn wij positief verrast door de manier van benadering van Verhoeven Grondverzetmachines B.V.
Dit mag zeker genoemd worden. De persoonlijke betrokkenheid, sublieme afwerking en accurate communicatie door binnen en buitendienst zijn een unieke combinatie met Takeuchi!”

www.verhoeven.info