Je bak intensief gebruiken? Kies voor Esco slijtdelen!

Het verladen van scherpzand of slooppuin. Zomaar enkele werkzaamheden die doorgaans voor veel slijtage zorgen aan bakwanden en kuipen. ESCO™ biedt hiervoor verschillende oplossingen: de Infinity Bimetallic Wear producten. Slijtdelen die tegen een stootje kunnen.

Een bak is vaak al voorzien van slijtdelen in hogere hardheden. De moedermessen, slijtstrippen en de voorste gedeelten van de zijschotten zijn meestal al van een 400- 500 brinellhardheid. Maar sommige werkzaamheden vereisen dus een betere bescherming. De Esco™ Infinity® Bimetaal-slijtageoplossingen bieden hierbij uitkomst.

Deze producten zijn gemaakt van een chroomwit gietijzer legering, die op een zacht stalen steunplaat zijn gegoten. De “CWI- bovenplaat” heeft een minimum hardheid van 700 Brinell en de achterkant in zacht staal maakt dat ze makkelijk te lassen zijn op de te beschermen bak of kuip.

Esco Infinity button

Infinity button

 

Diverse slijtdelen

Er zijn verschillende vormen en maten van de Infinity wear producten  te verkrijgen. Bakken, transportgoten, brekervoeringen, shovels, draglines, loaders en graafmachines die blootgesteld worden aan hoge schurende slijtage zijn enkele van de vele toepassingen. De meest gebruikte in het grondverzet zijn de Infinity® Bars en Buttons.

Infinity® buttons

Deze ronde koepelvormige buttons worden gebruikt aan de zijkanten van bakken van wielladers en graafmachines om schade door hoge inslag te minimaliseren bij het verladen van ruwe materialen. Ze zijn te verkrijgen in doorsnede 50 en 75mm x 25mm dik, 90mm doorsnede 30mm dik, 115 mm doorsnede 32mm dik en in 150mm doorsnede 35mm dik.

Esco Infinity bars

Infinity bar

Infinity® bars

Infinity bars worden aan de voorzijde van zijschotten gelast ter bescherming van de zijschotten. Ook worden ze gebruikt tussen de tanden op het moedermes. Doordat ze in zijn gefreesd zijn ze makkelijk te vervormen. Bijvoorbeeld voor het plaatsen in een kleine hoek of ronding. De Infinity bars zijn verkrijgbaar in lengte van 240mm, met breedte 25 – 38 – 50 – 65 – 90 – 100 – 130 mm.

Infinity® runners

Infinity runner

Infinity runner

Infinity runners worden gebruikt om de onderzijde van wiellader bakken te beschermen. Deze slijten vaak hard door het schuiven over harde ondergrond. Ze zijn groot in oppervlakte en niet te vervormen. De runners zijn verkrijgbaar in twee maten: 150 x 250 mm en 250x 250 mm.

Dankzij de 700 brinellhardheid presteren de Infinity®-producten van ESCO®  beter dan de concurrentie en wordt de levensduur van bakken en kuipen aanzienlijk verlengd. Bovendien zijn deze slijtdelen dankzij het uitgebreide aanbod breed inzetbaar. Dit alles in combinatie met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maakt dat een keuze voor ESCO® nooit tot teleurstellingen zal leiden.

Wilt u meer informatie over de ESCO® infinity-producten? Neem dan contact op met VemaTec (importeur van ESCO-producten in de Benelux) op via +31 495 596 692.