Takeuchi TB290 op grote voet voor Mils N.V.

Bij Mils Bos-, berm- en tuinwerken uit Tildonk (BE) heeft Verhoeven B.V. een nieuwe Takeuchi TB290 af mogen leveren. Met recht een blikvanger voor Mils, want deze machine is voorzien van diversie opties inclusief speciale rupsen van Everpads.

De firma Mils heeft zich in de loop der  jaren gespecialiseerd in het snoeien, verzorgen en vellen van bomen. Ze zijn al bijna dertig jaar werkzaam in de boom en groensector en hebben dus inmiddels een bak aan ervaring. Particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen zijn de belangrijkste klanten voor het bedrijf.

De zaakvoerder komt ter plaatse om samen met de klant de bomen te bekijken om daarna een correcte offerte op maat te maken. De specifiek opgeleide werknemers komen nadien de werkzaamheden uitvoeren met gespecialiseerd materiaal, waaronder nu ook de TB290. Als belangrijke klant mag Mils N.V. de plantentuin van Meise en het Koningklijk Paleis te Laken noemen. Geen kleine jongens dus.

Bij Verhoeven Grondverzet BV is de machine onder meer voorzien van diverse LED werkverlichting, extra bescherming van de cabine en een VemaTEC sloop en sorteergrijper. De standaard tracks zijn vervangen voor rijwerk met Everpads van VemaTRACK met een breedte van 600 mm.

De TB290 is standaard altijd al voorzien van: climate control, sloop- en sorteerfunctie, fuel economy mode, drukloze retour, brandstofvulpomp, slangbereukbeveiliging, automatische trackspanners voor de shortpitch rubbertracks en hydrauliekpompen volgens het zogenaamde ‘load-sensing’ principe.

www.mils.be