Takeuchi nieuws! De TB2150R vanaf nu leverbaar

Na de lancering van de TB2150 vorig jaar, verschijnt dit jaar de TB2150R ten tonele. De R-variant van de TB2150 heeft geen zwenkgiek (swing boom) maar een vaste giek (fixed boom), waardoor de machine nog compacter is en over een kleinere draaicirkel beschikt. Hierdoor is de machine enorm flexibel inzetbaar op alle werkterreinen.

De TB2150R bevindt zich in de 15 tot 16-tons klasse en wordt, net als zijn broer met swing boom, aangedreven door een Deutz TCD3,6L4 Stage 4 motor met een vermogen van 115 pk (85 kW). De machine is vooralsnog enkel beschikbaar met een hydraulisch verstelbare giek, de zogenoemde Two Piece Boom. Deze maakt het kort op de machine werken mogelijk en vergroot het graafbereik. (De mono boom is in de toekomst tevens verkrijgbaar).

Door een extra zwaar uitgerust dozerblad en het extra toegevoegde contragewicht aan de achterzijde van de machine levert deze absoluut niet in op gebied van stabiliteit. Daarnaast wordt de TB2150R standaard geleverd met een diefstalbeveiliging systeem en een geïntegreerde achteruitrijcamera. De ruime cabine is met (o.a.) een ergonomische, luchtgeveerde stoel, een multifunctioneel display, zonnescherm en gekoelde drankenhouder voorzien van alle gemakken!

De TB2150R is leverbaar sinds september 2017. De machine was afgelopen september aanwezig op de Matexpo te Kortrijk en is in november te bezichtigen tijdens de Demodagen bij Verhoeven. Ben je óók benieuwd naar de nieuwste Takeuchi noviteit: de TB225? Dan is een bezoek aan de demodagen je moeite waard. Tijdens de Verhoeven Demodagen in Maarheeze én Zeewolde is deze 2,5 tonner tevens te bewonderen.

Meer informatie over de TB2150R?

Download: open brochure & klik op 
 TB2150R_2 TB2150R_5