‘Big foot’ Takeuchi TB290 voor Van Nierop

Bij Van Nierop V.O.F. in Maasland heeft Verhoeven B.V. een nieuwe Takeuchi TB290 afgeleverd. Met recht één van de visitekaartjes voor zowel Van Nierop als voor Verhoeven want deze machine is voorzien van nagenoeg alle mogelijke opties inclusief speciale rupsen voorzien van Everpads.

Klaas van Nierop verteld; “Ter vervanging van een Takeuchi TB175 met 10.000 uur hebben wij deze Takeuchi TB290 aangeschaft. Wij zijn erg tevreden hoe Verhoeven deze machine heeft opgebouwd . De TB175 was een erg sterke en fijne kraan mede daarom was de keus voor de TB290 niet erg moeilijk. Omdat wij voor onze klanten vaak op minder draagkrachtige grond aan het werk moeten is gekozen voor de bredere rupsen met Everpads. Dit in combinatie met een verstelgiek en de hele ruime cabine maak het voor ons de ideale machine.

“ Bij Verhoeven Grondverzetmachines B.V. is de machine o.a. voorzien van alle hydraulische functies, diverse LED werkverlichting, gereedschapkist in onderwagen, opstaprooster, regenkap, stalen leidingen op lepelsteel en dergelijke. De standaard tracks zijn vervangen voor rijwerk met Everpads van VemaTRACK met een breedte van 600mm.

Standaard is de Takeuchi TB290 al voorzien van climate control, fuel economy mode, sloop-sorteerfunctie, drukloze retour, brandstofvulpomp, slangbreukbeveiliging, automatische trackspanners voor de shortpitch rubbertracks en hydrauliek pompen volgens het zogenoemde ‘load-sensing’ principe.

Tekst: www.bouwmaterieel-benelux.nl