Verboon Maasland trots op nieuwe Takeuchi TB290

Bij Verboon Maasland heeft Verhoeven B.V. een nieuwe Takeuchi TB290 afgeleverd.

Ook deze machine is weer voorzien van nagenoeg alle mogelijke opties. Machinist Wouter Verboon is dan ook apentrots op zijn nieuwe machine.

Bij Verhoeven Grondverzetmachines B.V. is de machine o.a. voorzien van alle hydraulische functies, ECO-stop systeem, BROTEC B10 overdruk systeem, opstaprooster, extra LED werkverlichting, opstaprooster, stalen leidingen op de lepelsteel, regenkap, gereedschapkist op bovenwagen en VemaTEC hydraulische snelwissel inclusief bakkenset met kantelbak. 

De kenmerkende gele kleur van Verboon Maasland is aangebracht door Marlomar uit Son en Breugel.

Ook is voor deze machine door de opbouwspecialisten bij Verhoeven spudpaal bediening voor werken op een ponton opgebouwd.

Standaard is de Takeuchi TB290 al voorzien van climate control, fuel economy mode, sloop-sorteerfunctie, drukloze retour, brandstofvulpomp, slangbreukbeveiliging, automatische trackspanners voor de shortpitch rubbertracks en hydrauliek pompen volgens het zogenoemde ‘load-sensing’ principe.

In 1951 werd de basis voor Aannemingsbedrijf Verboon Maasland gelegd door W. Verboon sr. die een baggermolentje aanschafte om sloten en vaarten te baggeren. In de jaren 60 is het bedrijf door vier zonen voortgezet en is onder hun leiding uitgegroeid tot een flexibele onderneming met gespecialiseerde vakmensen en een modern materieelbestand. Het bedrijf groeide fors tijdens de aanleg van 3 drinkwaterspaarbekkens in de Biesbosch, begin jaren 70, waar Verboon in onderaanneming veel van het grondverzet voor zijn rekening nam. Toen Nederland in de ban van bodemverontreiniging kwam, legde Verboon Maasland zich ook toe op de markt van bodemsanering.  Daarnaast werden dijkversterkingen, kadeverbeteringen en oeverwerken uitgevoerd. In 2000 is het bedrijf overgegaan naar de 3e generatie Verboon. Aannemingsbedrijf Verboon Maasland is nog steeds een veelzijdige onderneming die zich vooral thuisvoelt op, onder, langs en in het water, om projecten volgens een regulier RAW bestek of met eigen ontwerp-inbreng volgens UAV-GC uit te voeren.

Vertegenwoordiger bij Verhoeven B.V., Gerald Verweij verteld; “De firma Verboon heeft met speciale wensen onze monteurs een fantastische machine laten opbouwen, Verhoeven B.V. staat niet voor niets bekend om hun flexibele houding ten aanzien van de wensen van de klant!”

Voor machinist Wouter is de nieuwe Takeuchi een uitstekende machine; “De machine blinkt uit in de uitstekende opbouw door Verhoeven, ruime cabine en uitstekende bediening. Natuurlijk hebben wij door onze grote diversiteit in werkzaamheden een aantal eisen waaraan de machines dienen te voldoen en met deze nieuwe Takeuchi kan ik weer een heel aantal jaar genieten van een perfect luisterende machine die is voorzien van alle gemakken!”

www.verboonmaasland.nl