Verhoeven Group gaat door als familiebedrijf en waarborgt continuïteit

Verhoeven Group, onder meer importeur van het Japanse merk Takeuchi grondverzetmachines en producent van graafbakken, rijwerkonderdelen en rupsmobiele onderwagens, uit Maarheeze blijft binnen de familie. Ondernemer Gerard Verhoeven (60) verwelkomt zijn twee kinderen Martijn (31) en Iris (28) per 1 januari 2022 als mede-aandeelhouder.  Zo blijven zij een echt familiebedrijf en blijft ondernemerschap geborgd in Cranendonck.

Familie Verhoeven

 

Jubileumjaar

De familieonderneming viert dit jaar tevens haar 65-jarig bestaan. Grootvader Tinus Verhoeven, grondlegger van het bedrijf, begon in 1957 in Leende voor zichzelf met een revisiewerkplaats voor rijwerkonderdelen van grondverzetmachines. Gerard stond dertig jaar aan het hoofd van de onderneming. Onder hem is de Verhoeven Group hard gegroeid. Met name door het zelfstandig maken van business units binnen de grote groep. Hiermee bleef ondernemerschap diep in de organisatie en runde iedere manager zijn “eigen winkel”. Met de overname van Wilhelm Schäfer G.m.b.H., de importeur van Takeuchi grondverzetmachines in Duitsland in 2014 verdubbelde het bedrijf in omvang en omzet.

 

Voortzetten familiebedrijf

Nu is het tijd voor de volgende generatie om de koers voort te zetten. In 2014 kwam Iris in het bedrijf werken en niet veel later maakte ook Martijn de overstap naar het familiebedrijf. Vanaf 2017 zijn de gesprekken over het voortzetten van het familiebedrijf begonnen. Wij hebben niet lang na hoeven denken of we het familie-erfgoed voort willen zetten maar wel over hoe we dat willen doen. Hiervoor hebben we veel input gekregen vanuit het familiebedrijven netwerk FBNed. Door het gesprek aan te gaan met gelijkgestemden en met elkaar hebben we een gezamenlijke toekomstvisie vastgelegd.

 

Familie Verhoeven 2

No-nonsense cultuur

Het bedrijf verkopen is voor ons nooit een serieuze optie geweest. Ondernemerschap zit in ons DNA waarbij we ons richten op de lange termijn. Wij hebben persoonlijke betrokkenheid bij de bedrijven en een no-nonsense cultuur hoog in het vaandel staan en zullen dat altijd blijven uitstralen naar onze collega’s, klanten, leveranciers en omgeving. Daarnaast is het maken van plezier in een werkomgeving erg van belang, we zijn per slot van rekening meer wakker op het bedrijf dan thuis.

 

De Verhoeven Group bestaat uit drie bedrijven:

  • Verhoeven International: importeur van grondverzetmachine merk Takeuchi in de Benelux, importeur van Schäffer Wielladers in Nederland, producent van rupsmobiele oplossingen van het merk VTS Track Solutions, producent en exporteur van rijwerkonderdelen van het merk VemaTrack en importeur van het Italiaanse Berco rijwerkonderdelen en distributeur van diverse merken uitrustingsstukken voor graafmachines waaronder het eigen merk VemaTec.
  • Wilhelm Schäfer: importeur van grondverzetmachine merk Takeuchi in Duitsland en inmiddels ook in Letland, Litouwen, Polen en Bulgarije.
  • Verga Attachments: producent van uitrustingsstukken voor grondverzetmachines, gevestigd in Bangalore India.

 

Bij de Verhoeven Group werken zo’n 300 medewerkers. In de productiefaciliteit in India werken 425 medewerkers. Als groep leverden we in 2021 ruim 5.000 Takeuchi’s aan de markt.

Vematech grijper knijpkracht