Wat is het verschil tussen de rode en gele Schäffer?

De meeste mensen in de bouw, industrie en agri-sector kennen wel de Schäffer wiellader. Tot 2014 waren alle Schäffers rood, daarna leverde Schäffer de wielladers ook in het geel. Een vraag die ik regelmatig krijg is: “Wat is nou precies het verschil tussen rood en geel?” Natuurlijk de kleur, maar wat nog meer?

Waarom een gele machine?

 Verhoeven is vanaf 2017 de officiële importeur voor de gele lijn van Schäffer wielladers en teleladers in Nederland. Deze machines zijn speciaal ontwikkeld voor de bouw en industrie, om dit duidelijk te maken dat het gaat om een andere markt te benaderen is er gekozen voor de kleur geel. Op veel punten komen deze machines overeen met de machines uit de rode lijn, onder andere het gebruik van dezelfde onderdelen, bijvoorbeeld de joystick, filters en plaatwerk. De rode lijn is in de basis ontwikkeld voor de agrarische markt, hier ligt ook de oorsprong van Schäffer als fabrikant.

Gele Schäffer

 

Waar wordt de gele Schäffer voor ingezet?

De toepassing van een wiellader in de bouw en industrie is heel anders dan in de agrarische sector. Een boer gebruikt de wiellader voor het leeg rijden van stallen, het voeren van de dieren of het vullen van een voer mengwagen. De producten wegen in de regel niet zoveel en moeten op grotere hoogte worden weggezet. Dit wordt bereikt door een hoge voorwagen.

In de bouw en industrie willen we graag zware objecten kunnen pakken, een pak stenen is meer regel dan uitzondering. Ook wordt een pak stenen niet weggezet op 3 meter hoogte.

Hierdoor is er voor de gele lijn gekozen voor een lagere voorwagen. Om de last te kunnen tillen heeft Schäffer een krachtigere hefcilinder gemonteerd. Om te zorgen dat de machine niet voorover kiept heeft Schäffer op de bouw en industrielijn standaard extra contragewichten gemonteerd voor meer stabiliteit. Gezien de prestaties toenemen is ook het hefframe verzwaard.

 

Rode of gele Schäffer

 

Hoe zit het met de hydrauliek?

Om te zorgen dat er snelheid in de machine blijft wordt er standaard een verzwaarde hydrauliekpomp gemonteerd. Deze zorgt meteen dat er ook meer olie beschikbaar is op de extra functie. Bijvoorbeeld voor een rolbezem of maaidek.

Wilt u zelf de voordelen van de gele lijn wielladers en teleladers testen, dan bent u van harte welkom. Eventueel is het ook mogelijk om deze wielladers te huren bij Vereco Verhuur: www.verecoverhuur.com. Mocht u vragen hebben of een offerte willen opvragen van een van deze machines dan mag u met mij contact opnemen.

Ons assortiment van de gele lijn van Schäffer kunt u bekijken via de volgende link: assortiment Schäffer.

 

      Peter Hulsman

      Vertegenwoordiger Schäffer

      Regio: Nederland

Esco UltralokRijwerk Kennisdag